mandag 16. september 2013

Bursdagsfeiring

I går hadde vi bursdagsfeiring for eldste sønn sammen med familien. Det er alltid hyggelig med besøk, selv om vi bor litt trangt for øyeblikket:) Bursdagsbarnet startet feiringen med scoring og seier over Kjapp - moro. Er på tide at mor får med seg en kamp snart..

Etter kampen var det klart for pizza og kake hjemme hos mor. Jeg hadde baket en Snickers kake og en Oreo kake.Oreo Cake Original

 
Det er første gang jeg har baket Oreo kake. Oppskriften fant jeg i en brosjyre fra en matkjede for en del år siden.Oreo Cake Original
Bunn
 
400 g Oreo Kjeks
100 g smør
 
Fyll 1
400 g kremost naturell
3 - 4 dl melis
 
Fyll 2
1pk sjokoladepudding - pulver (til koking)
6 dl H-melk
 
Pynt
3 dl kremfløte
130 g Oreo kjeks
 
Fremgangsmåte
Ha Oreo kjeks i en Food processor (jeg brukte mix-master) sammen med mykt smør. Kjør på full hastighet til en jevn masse. Trykk kjeksmassen i bunnen på en rund form (26 cm i diameter). Eller sett en kakering direkte på et kakefat. Sett i kjøleskapet i 30 min. Rør sammen kremost og melis (melismengde etter hvor søt smak du liker). Smør dette jevnt over kjeksbunnen. Sett tilbake i kjøleskapet i 30 minutter.
 
Ha sjokoladepudding pulveret og 1 dl kald H-Melk i en liten kjele. Rør til pulveret er oppløst (bruk en spiralvisp). Tilsett 4 dl H-melk til og kok opp under stadig omrøring til du ser at blandingen tykner. Ta kjelen av platen og pisk inn 1 dl kald H-melk til slutt. La stå til sjokoladepuddingen er helt avkjølt, men enda ikke helt stivnet. Pisk jevnlig i den under avkjølingen, slik at du unngår snerkdannelse. Hell den kalde sjokoladepuddingen i kakeformen og sett tilbake i kjøleskapet til puddingen har stivnet helt (ca 3 timer).
Løsne kakeringen fra kaken ved å skjære langs kanten med en skarp kniv. Fjern kakeringen. Dekk kaken med pisket krem og pynt med grovt hakkede Oreo kjeks.
 
Tips
Vil du ha en litt mindre mektig kake, kan du halvere porsjonen med kremostfyll. Bruk da 200 g kremost og ca 2 dl melis. Kaken bør oppbevares kjølig.

 
 Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar