Etter kampen var det klart for pizza og kake hjemme hos mor. Jeg hadde baket en Snickers kake og en Oreo kake.
Oreo Cake Original |
Oreo Cake Original
Bunn
400 g Oreo Kjeks
100 g smør
Fyll 1
400 g kremost naturell
3 - 4 dl melis
Fyll 2
1pk sjokoladepudding - pulver (til koking)
6 dl H-melk
Pynt
3 dl kremfløte
130 g Oreo kjeks
Fremgangsmåte
Ha Oreo kjeks i en Food processor (jeg brukte mix-master) sammen med mykt smør. Kjør på full hastighet til en jevn masse. Trykk kjeksmassen i bunnen på en rund form (26 cm i diameter). Eller sett en kakering direkte på et kakefat. Sett i kjøleskapet i 30 min. Rør sammen kremost og melis (melismengde etter hvor søt smak du liker). Smør dette jevnt over kjeksbunnen. Sett tilbake i kjøleskapet i 30 minutter.
Ha sjokoladepudding pulveret og 1 dl kald H-Melk i en liten kjele. Rør til pulveret er oppløst (bruk en spiralvisp). Tilsett 4 dl H-melk til og kok opp under stadig omrøring til du ser at blandingen tykner. Ta kjelen av platen og pisk inn 1 dl kald H-melk til slutt. La stå til sjokoladepuddingen er helt avkjølt, men enda ikke helt stivnet. Pisk jevnlig i den under avkjølingen, slik at du unngår snerkdannelse. Hell den kalde sjokoladepuddingen i kakeformen og sett tilbake i kjøleskapet til puddingen har stivnet helt (ca 3 timer).
Løsne kakeringen fra kaken ved å skjære langs kanten med en skarp kniv. Fjern kakeringen. Dekk kaken med pisket krem og pynt med grovt hakkede Oreo kjeks.
Tips
Vil du ha en litt mindre mektig kake, kan du halvere porsjonen med kremostfyll. Bruk da 200 g kremost og ca 2 dl melis. Kaken bør oppbevares kjølig.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar